Verleden van Nederland

Een nieuwe geschiedenis
Auteur: Geert Mak, Gijsbert van Es, Piet de Rooy, Rene van Stipriaan | Uitgever: Atlas Contact

34,99

In ‘Verleden van Nederland’ vertellen vijf tophistorici het verhaal van Nederland van de prehistorie tot aan de coronacrisis op eigentijdse wijze.

Iedere generatie stelt andere vragen over het verleden. Iedere generatie verwerft andere inzichten dan eerdere generaties. Verleden van Nederland is een geschiedenis die past bij de eenentwintigste eeuw. Het is het verhaal van de prehistorie tot en met de coronacrisis, van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de opkomst van de verzorgingsstaat, van Rembrandt tot en met Karel Appel. Dit uiterst toegankelijke boek, vol feiten, data, anekdotes en analyses, biedt een nieuwe blik op de geschiedenis, soms ontnuchterend, maar telkens weer verrassend. En tegelijk is het een fascinerend verhaal, hoofdstuk na hoofdstuk, geschreven door een enthousiast en uniek samenwerkingsverband van vijf bijzondere historici. Dit rijkgeïllustreerde boek maakte in 2008 deel uit van een groter multimediaal project, inclusief televisieserie. Deze nieuwe versie is grondig herzien, uitgebreid en geactualiseerd.

NRC Handelsblad
Recensie

De echte kracht ligt in de uiteenzetting, door het hele boek verspreid, van enkele van de meest saillante aspecten van de Nederlandse geschiedenis, het overzicht van de nieuwste historische inzichten, de internationale vergelijkingen die nu en dan worden getrokken en de actieve poging de lezer van hardnekkige misvattingen over het verleden af te helpen. Dankzij deze kenmerken heeft dit boek een frisheid en een energie die veel lezers genoegen zal doen.’ (over de eerste editie)

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045043715 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een nieuwe geschiedenis

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

656

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-06-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Verleden van Nederland” te beoordelen