Imperium

Auteur: Robert Harris | Uitgever: Cargo

17,50

Het eerste deel van de Cicero-trilogie van Robert Harris.

Op zijn 21ste heeft Marcus Cicero maar één levensdoel: heerschappij over de Romeinse staat. In deze adembenemende literaire thriller beschrijft Harris hoe Cicero uitgroeit tot de briljantste en meest welbespraakte advocaat uit de geschiedenis, die zich met zijn gevreesde, bijtende humor en gedreven door een verpletterende ambitie een weg vecht naar het absolute machtscentrum van Rome.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023463832 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Pagina's

368

Productvorm

Paperback

Uitgever

Taal

Nederlands

1 beoordeling voor Imperium

  1. 5 van 5

    Karel de Zwaan

    In dit eerste deel van de beroemde Cicero-trilogie van Robert Harris maakt de lezer kennis met de ambitieuze advocaat Marcus Cicero, die al snel verwikkeld raakt in allerlei politieke kwesties en zich ontpopt tot belangrijk Romeins politicus.

    De dagelijkse gang van zaken in het oude Rome wordt helder beschreven. Harris beschrijft niet alleen het leven van Cicero op een aantrekkelijke manier maar geeft ook inzicht in de Romeinse praktijk en toont aan hoe men carrière kon maken in het Romeinse politiek systeem. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Tiro, de politiek assistent van Cicero. Natuurlijk komen in dit boek veel (lange) namen voorbij. Soms kan dit verwarrend zijn maar dankzij de vlotte pen van Harris wordt het nergens écht onoverzichtelijk. De auteur beschrijft de ontwikkelingen dusdanig levendig dat ze geloofwaardig en betrouwbaar op de lezer overkomen. Overduidelijk is ook dat Harris voor dit werk veel research heeft verricht. Voor zover ik kan beoordelen is e.e.a. historische gezien op hoofdlijnen dan ook tamelijk betrouwbaar. Al is dat natuurlijk wel een historische thriller / roman en heeft de auteur her en der dus ook zijn fantasie de vrije loop gelaten.

    Een knappe prestatie die naar meer smaakt. Op naar deel twee en drie dus! Deel twee: Lustrum (2009). Deel drie: Dictator (2015).


Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…