De adel en de nazi’s

De collaboratie van Wilhelm II, de familie Hohenzollern en de Duitse adel
Auteur: Stephan Malinowski | Uitgever: Nieuw Amsterdam

42,99

Na de Tweede Wereldoorlog raakte de Duitse keizersfamilie Hohenzollern al hun landerijen, kastelen en kunst kwijt. Met rechtszaken, intimidatie en manipulatie proberen zij tot op de dag van vandaag hun verloren eigendommen terug te krijgen. Alles draait om de vraag: waren de Hohenzollerns goed of fout tijdens de Tweede Wereldoorlog? Hebben zij Hitler aan de macht geholpen en collaboreerden zij met de nazi’s?

Sinds 1945 zet de familie Hohenzollern vol in op de eigen onschuld en beweert zelfs in het verzet actief te zijn geweest.

In een grondig en meeslepend betoog opent de gerenommeerde historicus Stephan Malinowski de frontale aanval op vijf generaties van de familie Hohenzollern. De keizer en de nazi’s is een aanklacht tegen de collaboratie van de keizerlijke familie en de Duitse adel. Dit boek belicht voor het eerst de prominente rol die zij speelden op een keerpunt in de twintigste eeuw – met sleutelscènes in Wieringen en Doorn.

Verkozen tot het beste Duitse non-fictieboek van het jaar

‘Baanbrekend […] Stephan Malinowski maakt duidelijk hoe de Duitse keizerlijke familie Hitler in het zadel heeft geholpen.’ – Süddeutsche Zeitung

‘Een heel mooi boek.’ – OVT, Radio 1

‘Een briljant boek.’ – Christopher Clarke in Die Zeit

‘De rol van de voormalige Duitse keizerlijke familie bij de opkomst van de nazi’s is vaak onderschat. Historicus Stephan Malinowski maakt daar korte metten mee.’ – **** NRC Handelsblad

‘Een fascinerende rondreis langs alle stadia van de woelige Duitse geschiedenis vanaf de Eerste Wereldoorlog.’ – Beatrice de Graaf

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046829936 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De collaboratie van Wilhelm II, de familie Hohenzollern en de Duitse adel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

608

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

4 beoordelingen voor De adel en de nazi’s

 1. 1 van 5

  Joost Henze

  Historisch op veel punten onjuist, Kaiser Wilhelm 2 was een fel tegenstander van de Nazi’s en wilde zelfs geen Nazi op zijn begrafenis, wat helaas toch gebeurde. Ook op andere feiten is nauwelijks verder gekeken dan de voor de hand liggende zaken.

 2. 1 van 5

  Sander van Walsum

  Meer een aanklacht, met welbekende argumenten, dan een weloverwogen oordeel. Meer een pamflet dan een naslagwerk. Met pretentieuze terzijdes en het kwistig gebruik van ‘narratieven’ wil Malinowski laten zien dat hij niet van de straat is. Onbevattelijk dat een veel begenadigder historicus als Christopher Clark zich over dít boek prijzend heeft uitgelaten.

 3. 4 van 5

  Huub Nijs

  Staat bulk van de taalfouten en kromme zinnen die je enkele malen moet lezen om te vatten.

 4. 4 van 5

  George van Andel

  Goed boek, uitstekende analyse, onderbouwd met bronnenmateriaal. Goed leesbaar ook.


Een beoordeling toevoegen