Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis

In meer dan honderd reportages
Auteur: Geert Mak | Uitgever: Bert Bakker

12,99

Hoe was het om rond het begin van de jaartelling de lage landen te bereizen, om naast Kenau Simonsdr. Hasselaar op de muren van het belegerde Haarlem te staan, of om als kind de watersnoodramp van 1953 te beleven?
Geert Mak verzamelde voor Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis ruim honderd authentieke verslagen van belangrijke momenten uit de vaderlandse geschiedenis over een tijdvak van meer dan twintig eeuwen. Uit dagboeken, brieven, reisverslagen en krantenartikelen destilleerde hij een reeks kleine en grote reportages die één eigenschap gemeen hebben: de auteur is er persoonlijk bij geweest. De verslagen zijn heet van de naald op papier gezet; soms met duidelijk hoorbare emotie, vaak met verwondering, en altijd met een scherp oog voor details.

In deze uitgave zijn veel verslagen voorzien van bijzondere en vaak aangrijpende illustraties die de historische sensatie nog extra voelbaar maken.

Geert Mak is de auteur van onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, De eeuw van mijn vader, In Europa en Reizen zonder John.

‘Mak kan die ene bundel allengs laten aangroeien tot een verzameling van tien, honderd of duizend bundels en van mij mag hij daar alvast mee beginnen.’
jan blokker, de volkskrant

‘Maks boek levert heerlijk en vaak ook razend spannend leesvoer dat duidelijk maakt dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn.’
nieuwsblad van het noorden

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789035140295 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

In meer dan honderd reportages

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-06-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

30

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis” te beoordelen