Deze website is een initiatief van online geschiedenismagazine Historiek.net. Ons doel is om het enorme aanbod aan geschiedenisboeken overzichtelijk te presenteren. Op onze site vindt u niet alleen de flaptekst van historische titels maar ook veel links naar voorpublicaties, leesfragmenten, links naar inhoudelijke besprekingen en bladervideo’s.

OVER HISTORIEK

Online geschiedenismagazine Historiek.net werd in 2008 opgericht. Doel was een site te maken waar actualiteit en geschiedenis met elkaar worden verbonden. Aan een dergelijke site bleek behoefte. In 2015 werd de website door het publiek beloond met de Geschiedenis Online Prijs en de bezoekersaantallen blijven alsmaar stijgen. De redactie bevindt zich in Ermelo. Aan de site werken veel vrijwilligers en culturele instellingen mee.

Op Historiek worden veel historische boeken besproken en dankzij goede contacten met verschillende uitgevers, worden ook veel voorpublicaties, besprekingen en achtergrondartikelen van historici op de site gepubliceerd. Zelf een online boekhandel beginnen werd daarmee logisch. Dit gebeurde uiteindelijk in 2016.

Met de inkomsten uit de winkel bekostigen wij het geschiedenisproject.