Land van kleine gebaren

Een politieke geschiedenis van Nederland 1780-2012
Auteur: Henk Te Velde, Herman de Liagre Bohl, Piet de Rooy, Remieg Aerts | Uitgever: Boom

42,90

Land van kleine gebaren geldt al vele jaren als het beste en meest bruikbare overzicht van de nieuwste Nederlandse geschiedenis. Van dit standaardwerk verschijnt een bijgewerkte en aangevulde uitgave, met een nieuwe studie over de periode 1990-2012.

Nederland is nooit een land van grote gebaren geweest. Maar drama heeft het land wel degelijk gekend, zoals Land van kleine gebaren laat zien. In vier op elkaar afgestemde studies beschrijft het boek de politieke geschiedenis van Nederland: van de eenwording van het land en de opkomst van de democratie tot aan de maatschappelijke en parlementaire woelingen van de laatste jaren. Het vijfde tafereel, waarmee deze verbeterde druk is uitgebreid, laat zien hoe de laatste twintig jaar de ontevredenheid van de bevolking over de samenleving sinds 1990 is gegroeid – waarbij Pim Fortuyn het voornaamste symbool was van deze ontwikkeling. De gebaren in de politieke cultuur werden wellicht niet groter, maar in ieder geval een stuk wilder.

Over de auteur(s):
Remieg Aerts is hoogleraar politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Herman de Liagre Böhl was universitair hoofddocent politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam. Henk te Velde is hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Piet de Rooy was hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461055231 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een politieke geschiedenis van Nederland 1780-2012

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

450

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-06-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Land van kleine gebaren” te beoordelen