Frankenstein

Het monster en zijn makers
Auteur: Janneke Budding | Uitgever: Brave New Books

15,42

In de wereldwijd rampzalige zomer van 1816 ontmoeten twee jonge Engelse dichters elkaar aan het schilderachtige Meer van Genève. Het zijn de beroemde en tegelijkertijd beruchte Byron en de rebelse Shelley. Beiden waren Engeland ontvlucht vanwege schulden en schandalen. Shelley in het gezelschap van zijn minnares, de piepjonge Mary. Zij is de dochter van Mary Wollstonecraft, feministe en schrijver, en de omstreden filosoof John Godwin.
Het is in die zomer aan het Meer van Genève dat Mary het idee krijgt voor haar roman die in 1818 uitkomt: ‘Frankenstein’. Het ‘monster’ is daarin een beklagenswaardig wezen dat enkel door de hardvochtigheid van de mensen tot zijn gruweldaden komt.

‘Frankenstein; het Monster en zijn Makers’ vertelt de ontstaansgeschiedenis van Mary Shelley’s beroemde roman. Daarnaast laat het zien hoe Victor Frankenstein en het monster dat hij schiep door filmmakers en striptekenaars getransformeerd zijn tot archetypen. Stereotypen die nog maar heel weinig te maken hebben met de personages die Mary Shelley creëerde. Bovendien is in de toneelbewerkingen en de films een belangrijke boodschap van Shelley’s Frankenstein verdwenen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402168068 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het monster en zijn makers

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

62

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-11-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Frankenstein” te beoordelen