Rubicon

Het einde van de Romeinse Republiek
Auteur: Tom Holland | Uitgever: Athenaeum

22,50

Toen Julius Caesar op een donkere ochtend in januari met zijn leger het grensriviertje de Rubicon overstak, onder het uitspreken van de woorden ‘de teerling is geworpen’, ontketende hij een van de beroemdste burgeroorlogen uit de geschiedenis.

Rubicon is een scherpzinnig, briljant geschreven en uitstekend gedocumenteerd verslag van hoe een grootse beschaving van republiek tot keizerrijk werd. Tom Holland vertelt ons het fascinerende verhaal van de val van de Romeinse republiek, beginnend bij de periode waarin de latere hoofdpersonen opgroeien: Caesar, Cicero, Cleopatra, Brutus, Pompeius, Augustus en vele anderen.

Een boek voor alle liefhebbers van spannende geschiedenis en alle kijkers van de met lof overladen serie Rome. In Engeland werd Rubicon ogenblikkelijk een bestseller.

Tom Holland (1970) bewerkte Herodotus, Homerus, Thucydides en Vergilius voor de BBC. Behalve Rubicon schreef hij onder meer Persian Fire. The First World Empire and the Battle for the West, dat ook al meteen in de bestsellerlijsten terechtkwam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025316600 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het einde van de Romeinse Republiek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

424

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

16

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rubicon” te beoordelen