Rouwcamper

Voor iedereen die een naaste met dementie moet loslaten
Auteur: Resi Veldhoven | Uitgever: 100 jaar na vandaag

25,00

In dit boek over rouwverwerking bij dementie volg je Resi, die na 10 jaar mantelzorgen voor moeder én echtgenoot in Frankrijk haar teruggekregen vrijheid wil omarmen. Lukt haar dat?

Weduwe Resi huurt een rode camper. Om weer grip op haar leven te krijgen gaat ze alleen op reis, zonder plan. Een kwestie van instappen, schakelen en wegrijden. Onderweg blijkt de werkelijkheid toch weerbarstiger, dan ze zich had voorgesteld.

Resi probeert in haar geliefde Frankrijk haar herinneringen te verenigen met mooie nieuwe ervaringen. Ze wil haar teruggekregen vrijheden omarmen. Maar weet ze na een periode van verzorgen en rouw nog wel wat vrijheid is? Wat het is om voor jezelf te mogen kiezen? Kan ze dat nog?

Dit boek over rouwverwerking bij dementie is het autobiografische debuut van Resi Veldhoven. Ze was tien jaar lang niet alleen mantelzorger voor haar moeder, maar óók voor haar echtgenoot met alzheimer.

Over de auteur:
Resi Veldhoven (1956) werkte jaren in het onderwijs. Dat dementie een zware last neerlegt op het dagelijkse weet ze als geen ander. Ze schreef blogs over de impact die de mantelzorg had op haar leven. De Rouwcamper is haar debuut.

Algemeen Dagblad
Recensie

Op subtiele wijze vertrouwt de schrijfster de overweldigende emoties die vrijkwamen bij de verzorging van haar dementerende partner aan het papier toe. De Rouwcamper boeit vanaf de eerste alinea en slingert je van de ene naar de andere emotie. Geschreven op een boeiende manier en in een gave stijl, die je ertoe zet het boekwerk in een adem uit te lezen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492613103 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Voor iedereen die een naaste met dementie moet loslaten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

292

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Rouwcamper

  1. 5 van 5

    Patricia Van De Ven

    In één adem uitgelezen, menig traantje weggepinkt, Resi neemt je mee in haar proces en slingert je daarbij, samen met haar, alle kanten op vol liefde, verdriet, maar zeker ook moed en doorzettingsvermogen en ook blijdschap van binnen uit. Zoveel herkenning voor ieder die rouw heeft mee gemaakt. Gewoon prachtig!


Een beoordeling toevoegen