Abstracte in de kunst

Auteur: W. Kandinsky | Uitgever: Spectrum

15,99

Vassily Kandinsky was een Russisch schilder, pionier van de moderne, abstracte kunst. Van de drie kunstenaarsgroeperingen die hij (mede) heeft opgericht, is ‘Der blaue Reiter’ (1912) het bekendst geworden. Met Franz Marc richtte hij in 1911 en 1912 tentoonstellingen in die iets toonden van de nieuwe inzichten die doorbraken en bij hemzelf culmineerden in het Erstes abstraktes Aquarell (waarschijnlijk in 1910 gemaakt), dat traditioneel wordt beschouwd als het begin van de abstracte schilderkunst; simplificatie van de vorm en intensivering van de kleur kenmerken dit werk.
In hetzelfde jaar waarin Kandinsky zijn eerste abstracte werk schilderde, schreef hij Über das Geistige in der Kunst (gepubliceerd in 1912), een fundamentele studie – het eerste vertoog van een kunstenaar – over de abstracte kunst. In het tweede deel van het werk gaat Kandinsky nader in op de intrinsieke betekenis van de verschillende kleuren.
Hij heeft in zijn baanbrekende werk aangegeven wat de weg van de kunst zou zijn bij het zoeken naar een grondige vernieuwing die moést komen en die ook gekomen is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031506408 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Abstracte in de kunst” te beoordelen