Vijf vluchtelingen en één koffertje

Een persoonlijk verhaal over de Watersnoodramp van 1953

In ‘Vijf vluchtelingen en één koffertje – Een persoonlijk verhaal over de Watersnoodramp van 1953’ vertelt Maria Witvliet uit Driebergen over hoe zij de Watersnoodramp van 1953 ervaren heeft. Deze bijzondere biografie wordt sinds vrijdag 5 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Vijf vluchtelingen en één koffertje
Vijf vluchtelingen en één koffertje
Maria Witvliet werd geboren op één van de mooiste Zeeuwse eilanden en groeide op tot een meisje dat het liefste buiten rond zwierf. ’s Zomers zag je haar vaak aan het water. Verlangend keek ze de vele boten na, die voorbij voeren. Waar gingen ze heen en wat zou er achter de horizon liggen? Maria maakte de Watersnoodramp van 1953 mee. Ze was angstig voor de zware storm en ze was bang dat de dijken het niet zouden houden. Ze moesten evacueren. Een barre tocht met een vrachtboot vol vluchtelingen. Waarheen? Hoe lang? Ze moesten zich aanpassen aan de situatie, maar hoe doe je dat als je een puber bent?

Link naar het boek: ‘Vijf vluchtelingen en één koffertje

Maria Witvliet werd kort voor de Tweede Wereldoorlog geboren. Met haar ouders en drie zusjes woonde zij op eén van de Zuid-Hollandse eilanden. Zij doorliep de lagere en middelbare school. Toen ze getrouwd was, verhuisde ze met haar man naar het midden van het land en kregen ze samen drie mooie dochters. Maria is inmiddels de vrolijke oma van acht kleinkinderen geworden. Op latere leeftijd behaalde ze nog het diploma ‘Erkend Gastouder’. Jarenlang heeft zij met veel plezier kinderen in haar huis opgevangen. Toen corona kwam, moest ze noodgedwongen met dit werk stoppen en had ze eindelijk tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ze schreef een boek over de Watersnoodramp van 1953, die ze zelf heeft meegemaakt.

Tekst: Uitgeverij Boekscout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *