Verschijning en presentatie Joodse Huizen deel 7

Op donderdag 15 april verschijnt deel 7 in de serie Joodse Huizen, Verhalen over vooroorlogse bewoners. Details over de presentatie worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Joodse Huizen 7
Joodse Huizen 7
De belangstelling voor het joodse leven van alledag, dat nagenoeg volledig vernietigde deel van onze samenleving, is groeiende. De serie Joodse Huizen, Verhalen over vooroorlogse bewoners reconstrueert de historie aan de hand van adressen en vormt zo een gestaag groeiend papieren monument voor een verdwenen cultuur.

Ook in dit zevende deel in de reeks spelen de verhalen zich weer af verspreid over heel Nederland. Amsterdam komt vanzelfsprekend het meest voor, maar ook Apeldoorn, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Den Ham, Roermond, Amersfoort, Varsseveld en Zwolle. Het zijn de levensgeschiedenissen van artsen en kleermakers, handelaars in fournituren en slagers, een hoedenmaakster, voorzangers en muzikanten.

Onder redactie van Gert Jan de Vries, Frits Rijksbaron en Esther Shaya.

Met medewerking van Peter Boer, Nicole Calisch, Claudia Carli, Frans Duivis, Ronald van Gelder, Ron van Hasselt, Deborah Kalkoene, Peter Kropveld, Ruth de Liever, Pauline Micheels, Alexandra Nagel, Roeland Oudejans-Albers, Gerrit Schaafsma, Esther Shaya, Frits Slicht, Rob Snijders, Lion Tokkie, Tjitte de Vries, Gerko Warner, Judith van der Wel, Ivo Weyel en Pieter-Bas van Wiechen.

‘Joodse Huizen gaat niet over steen of specie, het gaat niet over deurposten of raamsponningen, niet over dakpannen of dakkapellen; nee, het gaat over mensen, echte mensen van vlees en bloed. Mensen zoals u en ik.’ ― Kefah Allush bij de presentatie van JH6

Persbericht uitgever

Link: Deel 7 van de serie Joodse Huizen
Overzicht: Alle delen uit de Joodse Huizen-serie

Comment (1)

  • Hetty.Goossen.Mendels Reply

    Wel heel goed aandacht krijgt met Stolpenstein stenen en , met boekje Joodse Huizen in Apeldoorn .

    29 augustus 2021 at 20:40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *