‘Het boek Daniel’ van Chris De Stoop wordt verfilmd

Uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films Patser en Torpedo, tekenden zojuist een contract om Het boek Daniel van Chris De Stoop te verfilmen. In dat boek vertelt hij het waargebeurde verhaal van de roofmoord op zijn oom, een bejaarde boer, en van het proces tegen de jeugdbende die hiervoor verantwoordelijk zou zijn.

Het boek Daniel - Chris de Stoop
Het boek Daniel – Chris de Stoop
Regisseur wordt Jan Verheyen (Het vonnis, Red Sandra), die al eerder Tom Lanoye verfilmde (Alles moet weg), Tom Naegels (Los) en Jef Geeraerts (Dossier K. en Het tweede gelaat, gebaseerd op Double Face). Zijn verfilming van Happening, het boek van Johan Swinnen over de brand in de Inno in 1967, is in voorbereiding.

Verheyen werkt momenteel al aan het scenario met Ruben Vermeersch (De Applausman); de bedoeling is dat Het boek Daniel een miniserie wordt zoals recent The Undoing (HBO) of The Queen’s Gambit (Netflix). Verheyen:

‘Het boek Daniel is een absolute parel. Het is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd. Er zit zoveel fascinerend materiaal in dat het o.i. best is gediend met een reeks eerder dan een film.’

Chris De Stoop:

‘Als auteur is het altijd spannend je werk “vertaald” te zien naar een ander medium. Ik kijk uit naar de samenwerking met de makers, en ik ben uiteraard blij dat het verhaal van Daniel op deze manier een groot publiek kan bereiken.’

Het boek zelf (vierde druk) werd het afgelopen najaar erg positief ontvangen. De opnamen staan voorlopig gepland voor het najaar van 2022.

Link naar het boek: Het boek Daniel

Tekst: De Bezige Bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *