Joodse Huizen 7

Verhalen over vooroorlogse bewoners
Auteur: Frits Rijksbaron | Uitgever: Stichting Amphora Books

21,00

Joodse Huizen gaat niet over steen of specie, het gaat niet over deurposten of raamsponningen, niet over dakpannen of dakkapellen; nee, het gaat over mensen, echte mensen van vlees en bloed. ‘Mensen zoals u en ik.’ ? Kefah Allush bij de presentatie van JH6.

De belangstelling naar het joodse leven van alledag, dat nagenoeg volledig vernietigde deel van onze samenleving, is groeiende. De serie Joodse Huizen, verhalen van vooroorlogse bewoners reconstrueert de historie aan de hand van adressen en vormt zo een gestaag groeiend papieren monument voor een verdwenen cultuur.

Ook in dit zevende deel in de reeks spelen de verhalen zich weer af verspreid over heel Nederland. Amsterdam komt vanzelfsprekend het meest voor, maar ook Apeldoorn, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Het zijn de levensgeschiedenissen van artsen en kleermakers, handelaars in fournituren en slagers, voorzangers en muzikanten.

Onder redactie van Gert Jan de Vries, Frits Rijksbaron en Esther Shaya.

Met medewerking van Ivo Weyel, Frits Barend, Gerko Warner, Rob Snijders, Alexandra Nagel, Lion Tokkie, Stefan van der Poel, Frits Slicht, Peter Boer, Michel Krielaars, Rudolf Dekker, Roeland Oudejans-Albers, Sjef van Duin en Frank Oorthuys (o.v.).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064461316 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen over vooroorlogse bewoners

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-04-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Joodse Huizen 7” als eerste:

Andere suggesties…