Fortuna’s kinderen van Annejet van der Zijl uitgesteld

Fortuna’s kinderen, het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, wordt uitgesteld en zal niet op 16 februari aanstaande verschijnen. Op dit moment wordt er in de Verenigde Staten gewerkt aan de vertaling van Fortuna’s kinderen. Het is de bedoeling dat het boek later dit jaar op twee continenten tegelijkertijd verschijnt.

Annejet van de Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Na een carrière in de journalistiek debuteerde ze in 1998 met Jagtlust, gevolgd door Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt en de bestseller Sonny Boy. Met haar biografie over Prins Bernhard (2009) promoveerde ze als historica. De Amerikaanse prinses (2015) werd een Wall Street Journal-bestseller.

Het verhaal van het nieuwe boek begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush.

Meer boeken van Annejet van der Zijl

Comment (1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *