Wat schaft de toekomst?

Eten in een volle, hete én slimme wereld
Auteur: Amanda Little | Uitgever: De Arbeiderspers

23,99

Hoe voorzien we negen miljard mensen op duurzame wijze van voedsel?

Klimaatmodellen voorspellen dat de landbouw wereldwijd zal afnemen wegens droogte, hitte en overstromingen, terwijl de bevolking in 2050 naar verwachting met dertig procent is toegenomen. Naderen we het einde van dierenvlees? Hoe verwijderen we schadelijke chemicaliën in de landbouw? Hoe kan schone, klimaat bestendige voedselvoorziening toegankelijk worden voor ons allemaal?
In Wat schaft de toekomst? brengt Little de groei van duurzame voedselproductie op grote schaal in kaart en vraagt ze innovatieve ondernemers op het gebied van voedingswetenschap, landbouw en klimaatverandering om antwoord: ze bezoekt onder meer een appelboomgaard in Wisconsin, een op afstand bedienbare biologische boerderij in Shanghai, en de door honger geteisterde regio’s in Ethiopië.

‘Buitengewoon nauwkeurig onderzoek naar een verrassend emotioneel vraagstuk.’ – The Guardian

‘Belangrijke en uitgebalanceerde beschrijving van nieuwe technologieën en potentiële oplossingen.’ – Science

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029510585 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Eten in een volle, hete én slimme wereld

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

408

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wat schaft de toekomst?” te beoordelen