Noach

Auteur: Brian Godawa | Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.

18,95

Hij staat bekend als een rechtvaardige en als een man die wandelde met God. Dit is de geschiedenis van Noach, die op de zondagschool en in de kinderbijbels niet verteld wordt, maar wel zijn basis vindt in de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst van Genesis 6 tot en met 9.
In de tijd voor de zondvloed ziet Elohim dat de aarde niet meer is zoals Hij die geschapen heeft. Anu en Inanna heersen als goden over de regio van Uruk, de oude stad van Kayins zoon. Zij zijn er bijna in geslaagd om de mensenstammen voor zich te winnen en de laatste fase van hun plan om Elohims belofte teniet te doen, gaan in. Dan krijgt Noach, de leider van de laatste vrije volken, een visioen. Hij moet een ark bouwen. Maar in die dagen zijn de Nefilim op aarde…beruchte en gewelddadige oorlogskrijgers onder leiding van priesterkoning Lagulanu, Noachs aartsvijand.

Noach is het eerste deel uit de reeks Kronieken van de Nefilim van Brian Bodawa.

Brian Godawa is een succesvol scenarioschrijver uit Hollywood (To End all Wars, 2001), film- en cultuurblogger (www.Godawa.com), leraar over geloofszaken, wereldvisies en storytelling (Hollywood Worldvisions) en een Amazon-bestsellerschrijver van Bijbelse fictie (Chronicles of the Nephilim) en prikkelende theologie (God against the gods). Zijn passie voor God, theologie en wereldvisies resulteert in een theologische fictie, die je misschien laat schudden op je grondvesten, maar de werkelijk aan het denken zet. Hij overdrijft niet!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083176581 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

462

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Noach

 1. 5 van 5

  J.N. Kingma Postma

  Noach is het eerste deel uit de reeks Kronieken van de Nefilim van Brian Godawa. Brian Godawa is een succesvol scenarioschrijver uit Hollywood (To End all Wars, 2001), film- en cultuurblogger (www.Godawa.com), leraar over geloofszaken, wereldvisies en storytelling (Hollywood Worldvisions) en een Amazon-bestsellerschrijver van Bijbelse fictie (Chronicles of the Nephilim) en prikkelende theologie (God against the gods). Zijn passie voor God, theologie en wereldvisies resulteert in een theologische fictie, die je misschien laat schudden op je grondvesten, maar je werkelijk aan het denken zet. Hij overdrijft niet!

  Net als velen van ons ken ik het verhaal van Noach en zijn ark. Maar deze versie van Brian Godawa kende ik nog niet.
  Dit verhaal is beeldend en filmisch. Hartverscheurend, rauw en gruwelijk. Maar ook een verhaal van vasthouden aan hoop, van liefde, van onvoorwaardelijke vriendschap en opoffering in de breedste z’n van het woord.
  Doordat het zo beeldend verteld is heb je het gevoel overal bij te zijn. En dat is een sensationele ervaring. Je hoeft niet diep gelovig te zijn om dit verhaal te lezen. Noach een man die hardwerkend, strijdvaardig en toegewijd is. Een liefdevolle man en vader.
  De interactie tussen hem en zijn volk is continu boeiend en spannend. De visioenen die hij krijgt over de toekomst en de manier waarop hij hier mee omgaat zijn intrigerend. Maar zo nu en dan ook zenuwslopend. Dan had ik de neiging doe er nu eens wat mee.
  Gelukkig was daar de hulp van aartsengel Urïel. Zo nuchter, onverschrokken, strijdvaardig, beschermend en met een heerlijk gevoel voor humor. Mede door hem maakt Noach een duidelijke ontwikkeling door en krijgt hij het zelfvertrouwen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en door te zetten.
  Niet zonder het nemen van de nodige hindernissen. Vechten tegen een meedogenloze mensonterende vijand om terug te krijgen wat hem toebehoord. Door de uitmuntende vertaling van Ganpat Berrevoets is dit verhaal nog meeslepender en intenser.
  In de plot komt alles samen. Tevens word je nieuwsgierig naar het volgende deel Henoch.
  De uitleg achterin na het verhaal is rijk en uitgebreid. Maar maakt ook veel duidelijk en is op een leuke manier leerzaam.
  Mijn mening:
  Ik geef 5 sterren.
  Een mooie, boeiende, meeslepende, spannende en zeer beeldende belevenis van het verhaal van Noach.
  Ik ben fan van de schrijfwijze van Brian Godawa. Hoe hij op alle fronten onderbouwd met zijn kennis een theologisch fictief verhaal boeiend en leerzaam weet te brengen.
  Een aanrader dit boek.


Een beoordeling toevoegen