Levende stenen

De kathedraal van Antwerpen. Biografie
Auteur: Albrecht De Preter, Guido Vanheeswijck | Uitgever: Ertsberg

34,95

Al eeuwenlang domineert de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal de Antwerpse horizon. Ze is de trots van de Antwerpenaren en wordt bewonderd om haar architecturale grootsheid, esthetiek en historisch belang. Mensen van over de hele wereld bezoeken deze plek om te genieten van haar pracht en rijke kunstschatten.

In 1124, exact 900 jaar geleden, werd het kapittel en de parochie van Onze-Lieve-Vrouw gesticht. Deze mijlpaal vormt een uitstekende gelegenheid om dieper in te gaan op de geschiedenis en de betekenis van deze bijzondere plek. Levende stenen neemt je op een fascinerende reis die start in de zevende eeuw en doorloopt tot vandaag. Ontdek de vele boeiende verhalen die met deze plek verbonden zijn.

De auteurs verhalen niet enkel de geschiedenis van de kathedraal. Dit boek wil ook nadenken over de vraag naar de diepere betekenis: ‘wat betekent dit nu voor ons vandaag?’ Elk historisch hoofdstuk wordt gevolgd door een levensbeschouwelijke reflectie.

De kathedraal van Antwerpen is niet alleen gebouwd van stenen, maar vooral van levende stenen: haar geschiedenis wordt in de eerste plaats gevormd door de verhalen van talloze mensen, in het verleden én vandaag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464750881 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De kathedraal van Antwerpen. Biografie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

18-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Levende stenen” te beoordelen