Over engelen, goden en helden

Verhalen uit de grote wereldreligies
Auteur: Janny van der Molen | Uitgever: Ploegsma

29,99

Met Vlag en Wimpel bekroond (voor)leesboek dat de mooiste verhalen uit de vijf grote wereldreligies samenbrengt.

Adam, Mohammed, Siddharta, Jezus, Vishnu, Maria, Ganesha… Het zijn allemaal belangrijke figuren uit de vijf grote wereldreligies: christendom, islam, jodendom, boeddhisme en hindoeïsme. Janny van der Molen verzamelde de mooiste en belangrijkste verhalen uit die religies, en Els van Egeraat maakte er prachtige kleurenillustraties bij. De verhalen uit de ene religie zijn woest en avontuurlijk, die uit een andere poëtisch en filosofisch. Toch zijn de overeenkomsten tussen de godsdiensten verrassend groot. En zo is dit boek niet alleen een heerlijk (voor)leesboek, maar brengt het kinderen ook begrip bij voor mensen uit een andere cultuur.

Dit boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel!

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021665269 Categorieën: , , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen uit de grote wereldreligies

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2007

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Over engelen, goden en helden

  1. 5 van 5

    Yuri Visser

    We zochten een boek waarmee we onze dochter (9) op lichtvoetige wijze kennis konden laten maken met de wereldreligies. Dit boek voldoet absoluut. Na het eten lezen we dagelijks een verhaal en als we het vergeten herinnert dochter ons eraan dat er echt nog even gelezen moet worden. De verhalen zijn heel toegankelijk en de illustraties voegen echt wat toe. Aanrader. Na het lezen van dit boek is basiskennis bijgebracht. En dat op zo’n manier dat het uitdagend wordt om verder te gaan zoeken.

    Dochter werkt n.a.v. dit boek overigens aan een eigen religie. Eén waarin dan vooral veel vrouwen en meisjes voorkomen uiteraard. Mogelijk moet dit boek over enige tijd dus worden uitgebreid…


Uw mening over dit boek: