Ketterij

Redder, minnaar, moordenaar. De vele levens van Jezus Christus
Auteur: Catherine Nixey | Uitgever: Hollands Diep

24,99

Ketterij onthult de verschillende versies van Christus die de vroege christenen kenden en beschrijft het proces van ontwikkeling – en uitroeiing – waardoor Jezus die ene unieke figuur werd die we tegenwoordig kennen.

In tegenstelling tot wat de Kerk vandaag de dag leert, bestond er in de eerste eeuwen van het christendom geen consensus over wie Jezus was of welk belang hij vertegenwoordigde. In plaats daarvan waren er vele verschillende Christussen. De een had een tweelingbroer en reisde naar India, een ander trok op met draken. Een bijzonder beangstigende Christus minachtte zijn ouders en doodde iedereen die in zijn weg stond. Waarom we zo weinig weten over deze vroege versies van Jezus? Omdat de christelijke orthodoxie die vanaf de vierde eeuw n. Chr. de overhand nam, stelselmatig afrekende met elk van deze varianten. Evangeliën werden gebrandmerkt als apocrief, volgelingen werden verketterd. Deze onfortuinlijke christenen verloren hun rechten, bezittingen en kerken – en soms ook hun levens.

Ketterij is een groepsbiografie van de vele uiteenlopende Jezussen waarvan het in de vroegchristelijke traditie wemelde en over hoe ze een voor een uit de weg werden geruimd totdat de ‘echte’ Christus overbleef. Van de hand van de gevierde classicus en auteur van Eeuwen van duisternis (‘een boek dat insloeg als een bliksemflits’ – New York Times Book Review).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048855964 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Redder, minnaar, moordenaar. De vele levens van Jezus Christus

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-05-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ketterij” te beoordelen