In opstand!

Auteur: Pieter Serrien | Uitgever: Horizon

34,99

De grootste opstand ooit in de Lage Landen

In de Lage Landen van de zestiende eeuw kwam een bonte groep rebellen in opstand. Ze noemden zich geuzen en streden tegen de katholieke onderdrukking, het bewind van de Spaanse vorst Filips II en zijn behoudsgezinde regering in Brussel.

Wat volgde, was een jarenlange spiraal van geweld met beeldenstormen, zeeroverij en bloedbaden. Die geuzenopstand mondde uit in religieuze polarisatie, een brutale burgeroorlog en een woelige strijd tegen het machtige Spanje. De daaropvolgende breuk tussen Noord en Zuid bepaalde de verdere geschiedenis van de Lage Landen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

624

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor In opstand!

  1. 5 van 5

    Mastboom

    Zoals Van Stipriaan de lezer in “De Zwijger” op onnavolgbare wijze de levensgevaarlijke diplomatieke realiteit van het dagelijks leven in de 16de eeuw van de hoge adel insleurt; zo neemt Serrien de lezer aan de hand van ooggetuigeverslagen en brieven mee in het perspectief van het volk, de lagere adel, de hitsers, de aanjagers, de populisten: de Geuzen.
    Ruim 100 jaar voorafgaand aan het rampjaar 1672 is dit m.i. ongetwijfeld de woeligste, gewelddadigste en gevaarlijkste tijd in de geschiedenis van de Nederlanden.


Een beoordeling toevoegen