Philips Willem

De verloren zoon van Willem van Oranje
Auteur: P.J. Schipperus | Uitgever: Omniboek

20,00

Philips Willem, de zoon van Willem van Oranje, werd ontvoerd vanuit Leuven, waar hij studeerde, en verbleef 30 jaar als gijzelaar in Madrid. P.J. Schipperus vertelt zijn opmerkelijke levensverhaal.

Philips Willem (1554-1618) komt in de geschiedenisboeken nauwelijks voor, omdat zijn halfbroers Maurits en Frederik Hendrik na de dood van hun vader stadhouders werden van de Republiek. Philips Willem zelf werd ontvoerd uit Leuven, waar hij studeerde, en verbleef dertig jaar als gijzelaar in Madrid. Toen hij terugkeerde werd hij in de noordelijke Nederlanden beschouwd als een katholieke spion. Hij voerde een bittere strijd met zijn halfbroers over de erfenis van hun vader.

P.J. Schipperus wijdde meer dan 12 jaar aan het verzamelen van al het materiaal over Philips Willem. Als lid van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau reisde hij naar alle uithoeken van Europa om bronnen te bestuderen. In de monumentale biografie ‘Philips Willem, de verloren zoon van Willem van Oranje’ doet P.J. Schipperus deze onbekende erfprins eindelijk recht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401910705 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De verloren zoon van Willem van Oranje

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-02-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Philips Willem” te beoordelen