Iedereen wint

Gezond altruïsme als wapen tegen extreme armoede
Auteur: Bart Cools, Bruno Rouffaer | Uitgever: Paris Books

19,00

Hoewel de situatie sinds de eeuwwisseling gunstig geëvolueerd is, leven er nog steeds honderden miljoenen mensen op deze planeet die geen regelmatige toegang hebben tot de meest elementaire gezondheidszorg, basisonderwijs, drinkbaar water, toiletten, voedsel en huisvesting. Een situatie die onvoorstelbaar is voor de meesten onder ons en moeilijk te rijmen valt met de technologische vooruitgang die we dag na dag boeken. Vele mensen vallen ten prooi aan apathie, vrezen dat het gevecht tegen extreme armoede een verloren zaak is en denken dat hun bijdrage geen echt verschil kan maken. Gelukkig hebben ze het mis.

Gezond altruïsme is de sleutel. Gezond altruïsme is noch rechts noch links, heeft geen kleur, geen leeftijd en geen vervaldatum. Het is een besmettelijk en oneindig krachtig virus, misschien wel de meest natuurlijke, universele strategie om extreme armoede aan te pakken.

Dit boek toont aan hoe iedereen, op zijn eigen manier en met zijn eigen middelen kan winnen bij het inzetten van gezond altruïsme. Of het nu is door het leveren van een financiële bijdrage, vrijwilligerswerk of het opzetten van een hulporganisatie. Wie dat wil, kan een acteur worden in dit verhaal.

Ik hou van het realisme van het boek. Het positief denken van de twee auteurs is geen peptalk. – Herman van Rompuy

Bart Cools is een filantroop, altruïst, vader en echtgenoot die samen met zijn vrouw Anne-Marie en hun vijf kinderen, de VZW Children of Lima heeft opgericht, waarmee ze zich inzetten voor de kinderen uit de armste sloppenwijken van Lima, Peru.

Bruno Rouffaer is arbeidssocioloog, vader van Ella, Louise en Camilo en schrijver van o.a. NO WAY, een leadership bestseller. Hij werkt vanuit zijn thuisbasis in Lima, Peru als internationaal coach/consultant en is medeoprichter van onder meer Tomorrow4Isibani, actief in Zuid-Afrika.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493191969 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Gezond altruïsme als wapen tegen extreme armoede

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Iedereen wint” als eerste: