Filantropie

Hoe maatschappelijke betrokkenheid ons helpt te overleven
Auteur: Theo Schuyt | Uitgever: Boom

24,90

In Filantropie rekent Theo Schuyt op overtuigende wijze af met de dominante beeldvorming van filantropie als een exclusief speeltje van de rijken. Hij laat zien dat filantropie van álle mensen is en in álle samenlevingen voorkomt, ook al zijn de uitingen ervan cultureel bepaald en kunnen ze onderling verschillen. Sterker nog: filantropie is volgens Schuyt een universeel sociaal arrangement dat ons – letterlijk – helpt om te overleven.

Wie knel komt te zitten en geen hulp kan verwachten van markt of overheid, valt terug op familie of vrienden. Ontbreekt zelfs dat allerlaatste vangnet, dan resten er gelukkig nog filantropische organisaties.

Filantropie is meer dan een EHBO?doos voor de slachtoffers van doorgeschoten individualisering, marktdenken of de coronacrisis. Zij vervult ook een systemische functie, namelijk om de gemeenschapszin te versterken. Filantropie is het cement in een afbrokkelende individualistische cultuur.

Het boek van Theo Schuyt is een must voor iedere beleidsmaker en politicus met burgerparticipatie in de portefeuille, voor bestuurders van filantropische (steun)- organisaties, voor filantropen, ondernemers en sociale wetenschappers (in opleiding), en het is een gids voor iedereen die maatschappelijk betrokken is.

Socioloog Theo Schuyt is sinds 2001 als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een wetenschappelijk pionier in filantropische studies en wordt geregeld gevraagd als filantropiedeskundige voor radio en tv.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024432431 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe maatschappelijke betrokkenheid ons helpt te overleven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-09-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Filantropie” te beoordelen