De vereeuwigde stad

Een literaire reisgids door het antieke Rome
Auteur: Christoph Pieper, Mark Oldenhave, Nathasja van Luijn | Uitgever: Amsterdam University Press

19,99

Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die allang verloren zijn gegaan leven voort in deze teksten. In De vereeuwigde stad staan beschrijvingen van twintig van dergelijke Romeinse locaties centraal. Met auteurs als Ovidius, Cicero en Vergilius als reisleider wordt een beeld geschetst van wat er ooit was.

Het bijzondere van deze reisgids is dat hij een indruk geeft van het effect dat de monumenten hadden op de oude Romeinen. De lezer wordt meegenomen op een literaire wandeling door Rome en kan zich in heden en verleden oriënteren met behulp van een aantal plattegronden. Oude prenten en schetsen wakkeren de verbeelding verder aan. Zo spreekt het Rome van tweeduizend jaar geleden, vereeuwigd in literatuur, weer directer tot ons dan slechts door de fysieke resten. Met deze reisgids in de rugzak kun je terug stappen in de tijd en als een Romein naar de antieke monumenten kijken.

Je kunt bij dit boek ook gebruik maken van de website www.devereeuwigdestad.nl, waar je een handige plattegrond, wandelroutes en leuke extra informatie kunt vinden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462986152 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een literaire reisgids door het antieke Rome

Auteur

, ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De vereeuwigde stad” te beoordelen