Bepakt en gezakt

25 ontdekkingsreizen van vroeger en nu
Auteur: Ed Stafford | Uitgever: Davidsfonds

39,99

In dit meeslepende boek vertelt avonturier Ed Stafford over 25 expedities aan de hand van de uitrusting van de ontdekkingsreizigers. Hij toont aan dat het materiaal dat ze meevoerden (op hun rug, per boot, jeep of vliegtuig…) kon bepalen of hun expeditie een goede of slechte afloop kende. Er komen verhalen van bekende en minder bekende ontdekkingsreizigers aan bod, zoals Roald Amundsen, Amelia Earhart en Nellie Bly. Je komt te weten waardoor Amundsen zijn rivaal Scott kon verslaan in de race naar de Zuidpool, of hoe de uitrusting van een bergbeklimmer van de Mount Everest is geëvolueerd sinds Hillary’s eerste beklimming.

De verhalen worden geïllustreerd met zorgvuldig gekozen foto’s en tekeningen. De tekeningen zijn gemaakt op schaal, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel impact elk item op een bepaalde reis had. Je komt te weten hoe sommige objecten een leven hebben gered of hoe andere voor comfort of vermaak zorgden. Elk zorgvuldig gekozen voorwerp speelde een rol tijdens de ambitieuze en gevaarlijke missies met het doel iets meer over onze wereld te weten te komen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789002269110 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

25 ontdekkingsreizen van vroeger en nu

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Bepakt en gezakt

  1. 4 van 5

    Historiek

    “Een prachtig geïllustreerd boek vol avontuurlijke verhalen om je over te verwonderen. Vol verwijzingen naar de geschiedenis en vergelijkingen tussen de expedities van toen en nu.” – Kevin Prenger, Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen