Van Renaissance tot Wereldoorlog

Auteur: Jan Bouman | Uitgever: Spectrum

20,00

Van Renaissance tot Wereldoorlog verscheen in de eerste druk in 1938 en het boek werd aanstonds met grote belangstelling ontvangen. Het beleefde nadien vijf nieuwe drukken en het is nog altijd een veelgevraagd werk over de culturele en sociale geschiedenis van West en Midden Europa in de laatste vier eeuwen. Professor Bouman (en velen met hem) beschouwt deze studie nog altijd als zijn beste boek.
Een van de karakteristieken van Boumans werk is zijn synthetische, niet specialistische visie op het historische proces. Hij geeft in dit boek niet tegenstaande het rijke materiaal, dat hij er in verwerkt een levendig, homogeen essay over de vier eeuwen van individualisme, die Europa van de Renaissance naar de catastrofe van de tweede Wereldoorlog hebben gevoerd. Professor Bouman ziet in deze laatste gebeurtenis de afsluiting van een historische periode en hij heeft daarom dit eindpunt niet willekeurig hem weleens verweten. Het zal aan de toekomst voorbehouden zijn het laatste woord hierover te spreken, maar wanneer de tekenen niet bedriegen heeft professor Bouman in 1938 reeds uitgesproken wat nu, jaren later, velen geleidelijk gaan zien.
Van Renaissance tot Wereldoorlog is een cultuursociologische studie van grote eruditie en tegelijkertijd het werk van een bewogen en levendig mens.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031503711 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel
Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van Renaissance tot Wereldoorlog” te beoordelen