Adolf Hitler

De beeldbiografie
Auteur: de Cees Jong, Erik Somers, Rene Kok | Uitgever: Hollands Diep

49,99

Een indringend perspectief op een historisch fenomeen dat de wereld veranderde.

Adolf Hitler. De beeldbiografie geeft een fascinerend en indringend beeld van de opkomst en ondergang van de dictator en de prominente rol van foto’s bij het creëren van de Führermythe. Het naziregime maakte op geraffineerde wijze gebruik van beeldmateriaal om Hitlers populariteit te vergroten. Een stortvloed aan propagandafoto’s versterkte zijn zorgvuldig opgebouwde imago. Niet alleen professionele fotografen zetten de toon, maar ook amateurfotografen legden de charismatische Führer vast.

De foto’s in dit boek laten zien hoe Hitler van een onbeholpen, maar fanatieke nationaalsocialist transformeerde in een nietsontziende en oorlogszuchtige alleenheerser en uiteindelijk uitgebluste oorlogsleider aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Van het zorgvuldig gecreëerde Führerbeeld bleef ten slotte niets over.

Voor Adolf Hitler. De beeldbiografie deden historici Erik Somers en René Kok uitvoerig onderzoek in Duitse en internationale fotoarchieven en -collecties. Niet eerder verscheen een zo veelomvattend fotoboek over Hitlers leven en werk gebaseerd op diepgaand foto-historisch onderzoek. Ruim 450 foto’s voorzien van uitvoerige bijschriften, plaatsen het fenomeen Hitler in historische context. Op elke afbeelding staat hij centraal of is er een direct verband met zijn persoon. Pers- en propagandafoto’s worden afgewisseld door privé- en niet voor publicatie bestemde opnames die – al dan niet bewust – de mens achter de Führer in beeld brengen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048835980 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De beeldbiografie

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

24-03-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Adolf Hitler” te beoordelen