Heydrich

Het gezicht van het kwaad
Auteur: Mario R. Dederichs | Uitgever: Just Publishers

21,95

Reinhard Heydrich groeide tijdens zijn korte leven – hij werd slechts 38 jaar – uit tot een van de meest beruchte nazikopstukken. Blond, slank, rijzig, blauwe ogen, intelligent en gewetenloos: Heydrich was de nationaal-socialist bij uitstek. Een bliksemcarrière voerde hem tot in de allerhoogste machtsregionen van het Derde Rijk.

Heydrich werd niet alleen berucht als hoofd van de SD en Gestapo. Hij speelde ook een beslissende rol tijdens de Wannsee-conferentie, waar de fundamenten werden gelegd voor de Endlösung. Begin 1942 werd hij Reichsprotector in het bezette Tsjechoslowakije. Heydrich had hierdoor een grote macht en trad meedogenloos en wreed op tegen de bevolking. Hij werd zelfs door vele Nazileiders gevreesd. Zijn bijnaam werd De Slager van Praag. In juni 1942 werd een aanslag Heydrichs zijn leven gepleegd. Hij overleed kort daarna aan de gevolgen.

In deze biografie vraagt historicus/ journalist Mario Dederichs zich af hoe deze intelligente, muzikale man binnen enkele jaren uitgroeide tot de belichaming van het kwaad. De auteur ging hiervoor terug naar de vroegste jeugd van Heydrich. Hij ging niet alleen op de bronnen af, maar verrichtte zelf ook aanvullend onderzoek, sprak met getuigen en bezocht allerlei plekken.

Dederichs werk is een even veelzijdige en diepgaande levensbeschrijving, die de psychische en intellectuele afgronden van Heydrich op het spoor probeert te komen: een fascinerende mix van psychogram, biografie en historische reportage.

Mario R. Dederichs was correspondent van Der Stern in Washington, Moskou en Bonn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750464 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het gezicht van het kwaad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-08-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heydrich” te beoordelen