Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940

Ik schoot die Duitsers te barsten
Auteur: Gielt Algra | Uitgever: QV Uitgeverij

25,95

75 jaar geleden. 10 mei 1940. Duitse troepen vallen Nederland binnen. Er volgen vijf dagen van strijd. Vijf dagen die een inktzwarte bladzijde in onze recente geschiedenis vormen. Nederland capituleert snel, maar niet zonder slag of stoot. Wie staan er bovenop de muren van de vesting om de vijand buiten te houden? Hoe zien ze eruit? Wat maken ze allemaal mee? Wat voelen ze, wat denken ze en hoe kijken jaren later op terug?

Militaire ooggetuigen. De strijd in mei 1940 voert ons terug naar die vijf dramatische oorlogsdagen en werpt licht op indringende ervaringen van hoofdrolspelers aan Nederlandse zijde: de militairen die langs de Maas, in de Peel-Raamstelling, op ‘de Greb’, in Rotterdam, rond de vliegvelden van Vesting Holland, in de lucht en op tal van andere al vergeten plekken vergeefs vechten voor de vrijheid van het Koninkrijk. Tientallen verhalen van meidagenveteranen hebben 70 jaar later een blijvende plek gekregen in de digitale Interviewcollectie Nederlandse Veteranen van het Veteraneninstituut. Ingeleid door de bekende historicus Christ Klep vertelt Gielt Algra, onderzoeker van het Veteraneninstituut, het verhaal van mei 1940 met behulp van die interviews opnieuw.

Geen tactische en strategische fijnproeverij, geen diepgravende morele verhandelingen, geen hogere politiek. Wel verhalen van gewone mannen met uiteenlopende oorlogservaringen, soms samengebald in een paar uur die beslissen over leven en dood. Over moed, kameraadschap en vastberadenheid, maar ook over angst, twijfel en berusting. Militaire ooggetuigen: levende geschiedenis in optima forma.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082080056 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ik schoot die Duitsers te barsten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

228

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-06-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Militaire ooggetuigen: de strijd in mei 1940” te beoordelen