Tribunaal van Neurenberg

Auteur: W. Maser | Uitgever: Spectrum

24,99

Als biograaf van Hitler en geschiedschrijver van het nationaal socialisme heeft Werner Maser internationale erkenning verworven. Nu hij na jarenlang onderzoek ook een uitvoerige en kritische beschouwing over de processen van Neurenberg heeft samengesteld, wordt zijn reputatie als oorspronkelijk geschiedschrijver opnieuw bevestigd. Het boek is verdeeld in drie fasen:
– de voorbereidingsperiode; zowel tijdens de oorlog als daarna hebben de geallieerden stelling genomen tegen de politieke en militaire wan en misdaden van de nazi leiders.
– het eigenlijke proces; het formuleren van de aanklachten, het bewijsmateriaal, de pleidooien en de vonnissen. de balans; Neurenberg als historisch gebeuren.
Volgens het handvest van het IMT (Internationaal Militair Tribunaal) was het opgericht voor de eerlijke en snelle berechting en bestraffing van de belangrijkste oorlogsmisdadigers van de Europese As mogendheden en was het tribunaal bevoegd alle personen te berechten, die in het belang van deze mogendheden, als individu of als lid van een organisatie of groep, nader omschreven misdaden hadden begaan.
De wettige en juridische basis van het tribunaal en dus de bevoegdheid en de gevolgde procedure worden door de auteur aanvechtbaar genoemd en dit leidt soms tot scherp geformuleerde conclusies. Dit boek is verplichte lectuur voor een ieder die geïnteresseerd is in eigentijdse geschiedenis en in het bijzonder in de Tweede Wereldoorlog.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031504152 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel
Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tribunaal van Neurenberg” te beoordelen