Wij Vikingen

Friezen en Vikingen in het kustgebied van de Lage Landen
Auteur: Diana Spiekhout, Marlies Stoter | Uitgever: Waanders Uitgevers

24,95

Vikingen en Friezen. Bewoners van de Noordzeekusten, blond en stoer en met een gemene deler op het gebied van taal en cultuur. Bijna familie toch, of niet?

Vanaf het einde van de achtste eeuw wordt Frisia gaandeweg ingelijfd bij het Frankische rijk en dat gaat hand in hand met de kerstening. Zeevaarders, handelaars zijn het. Het Frankische rijk, inclusief Frisia heeft te lijden van de Vikingaanvallen. Toch wordt tussen de perioden van plundering het leven, de dagelijkse gang van zaken, weer opgepakt. De scheidslijn tussen Vikingen en Friezen is niet altijd helder, omdat Friezen soms ook Vikingen worden, meevechten en in dezelfde kampen wonen.

Welke gevolgen hadden de heftige aanvallen van de drakenschepen op Frisia, het langgerekte kustgebied tussen Zwin en Wezer? Stonden alle Friezen lijnrecht tegenover de Vikingagressor of konden ze zelf ook Viking worden? In ‘Wij Vikingen’ worden oude ideeën gekoppeld aan nieuwe sporen in oude teksten, bodemvondsten en het verdwenen landschap.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462622661 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Friezen en Vikingen in het kustgebied van de Lage Landen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-10-2019

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Wij Vikingen

 1. 5 van 5

  Harmiena Torenbeek

  Prachtig boek. Ik heb het in Canada in de Engelse uitvoering kunnen bestellen en opdat de kleinzoons het ook kunnen lezen.
  Een vrij heftig ‘koffietafel’ boek ( 1kg) tenminste in de harde omslag.
  Het is alles wat ik verwachtte. Goede uitvoering, gebonden zo dat het mooi plat openvalt. Prachtige illustraties en uitgebreide beschrijving.
  Dit is een mooi boek voor degenen zoals wij, wiens voorouders oorspronkelijk van Friesland waren en in het zo populaire DNA onderzoek, een percentage Scandinavie zien. Uitstekende vertaling.


Een beoordeling toevoegen