Masters of the air

De Amerikaanse bommenwerperpiloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen nazi-Duitsland vochten
Auteur: Donald L. Miller | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

29,99

Voor de fans van Band of Brothers: Masters of the Air tv-serie in de maak, geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks, die ook tekenden voor de succesvolle series Band of Brothers en The Pacific!

Masters of the Air is het zeer persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys (onder wie bekende filmsterren als Clark Gable en Jimmy Stewart) die lang voordat geallieerde grondtroepen Duits grondgebied bereikten Hitler in de Tweede Wereldoorlog het vuur aan de schenen legden.

De Achtste Luchtmacht (The Mighty Eighth) begon halverwege 1942 met een beperkte bombardementscampagne. Vechtend op bijna acht kilometer hoogte in ijzige omstandigheden, werd de bemanning van de bommenwerpers geconfronteerd met aanslagen op hun geestelijke en fysieke gesteldheid. Daarbij werden enorme verliezen geleden, maar uiteindelijk werd het luchtoffensief toch een succes.
De Amerikaanse escortjagers maakten korte metten met de Luftwaffe. De prijs die hiervoor betaald moest worden was hoog: de Achtste Luchtmacht verloor tijdens de oorlog meer mensen dat het Amerikaanse Korps Mariniers.
Masters of the Air is gebaseerd op recente interviews, ooggetuigenverslagen, en onder andere Amerikaans, Brits en Duits archiefmateriaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045205830 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Amerikaanse bommenwerperpiloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen nazi-Duitsland vochten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

774

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Masters of the air” te beoordelen