Himmlers kinderen

Lebensborn en de rassenpolitiek
Auteur: Guus de Vries | Uitgever: S.I. Publicaties

37,50

Himmlers kinderen – Lebensborn en de rassenpolitiek vertelt het verhaal van de inspanningen van Heinrich Himmler om zijn gedroomde toekomstige Groot-Germaanse rijk met ‘raskundig waardevolle’ mensen te bevolken. Voor dat doel moesten miljoenen mensen worden verdreven of vermoord en zoveel mogelijk ‘Germanen’ op het territorium van het nieuwe rijk bijeen worden gebracht. Kinderen speelden een hoofdrol in de plannen van de Reichsführer-SS. Daarom richtte hij de organisatie Lebensborn op, die kraamklinieken exploiteerde voor geselecteerde zwangere vrouwen met de gewenste ‘raskundige’ kenmerken. De organisatie was actief in het Duitse rijk en de bezette West-Europese landen en werd ingeschakeld bij het ontvoeren van ‘Arische’ kinderen uit Oost- en Midden-Europa.
Lebensborn viel rechtstreeks onder de persoonlijke staf van Himmler. De Reichsführer-SS was geobsedeerd door raskundige zuiverheid en geboortecijfers en daarom was Lebensborn zijn favoriete project. De organisatie moest hem de ‘nieuwe adel’ leveren om het komende Groot-Germaanse rijk te leiden.
Nooit eerder werden het ontstaan, de ontwikkeling en de activiteiten van Lebensborn zo uitvoerig beschreven. Dit boek is bovendien onmisbaar voor iedereen die inzicht wil krijgen in de motieven en handelwijze van de nazitop en zijn volgelingen, zowel voor als tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789070987121 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Lebensborn en de rassenpolitiek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Himmlers kinderen” te beoordelen