Hallo! Hallo! Wie stinkt daar zo?

Het mannetje van de radio
Auteur: Thomas Leeflang | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

9,95

Op 15 mei 1940 capituleerde het Nederlandse leger, Nederland was van de Duitsers. Sonderführer Arthur Freudenberg, in burger hoorspelregisseur van de Reichsrundfunk, reed als leider van de Propaganda Gruppe Holzhammer met een colonne Wehrmacht-auto’s naar de Avrostudio in Hilversum. Freudenberg werd daar, na onderweg een paarmaal de weg te hebben gevraagd, voor de deur opgewacht door studiochef Capelle, achter de glasdeur stond programmaleider Den Daas.

Freudenberg was op zoek naar de hem beroepshalve bekende Herr Vogt, die niet aanwezig was, maar snel arriveerde. Het eerste contact tussen de Nederlandse omroep en de Duitsers verliep via Willem Vogt. Nog diezelfde avond was de Avro weer in de lucht, op 18 mei volgde de NCRV. Op 20 mei waren al de omroepen weer ‘als vanouds’ te horen. Meteen trad, om de bezetter niet te prikkelen, zelfcensuur in.

Deze niet onbelangrijke uitgave bevat meerdere voorbeelden van de onlogische en amateuristische manier waarop de diverse omroep-zuiveringscommissies hun werk hebben gedaan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463381185 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het mannetje van de radio

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

70

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-07-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hallo! Hallo! Wie stinkt daar zo?” te beoordelen