Kristallnacht

Voorspel van de vernietiging 1938-1945
Auteur: Martin Gilbert | Uitgever: Omniboek

20,00

Martin Gilbert beschrijft de verschrikkingen van de Kristallnacht (9-10 november 1938), die aantoonde dat de bevolking in nazi-Duitsland nauwelijks in verzet kwam tegen openbaar geweld tegen de Joden.

Kristallnacht, de nacht van 9 op 10 november 1938. Overal in Duitsland worden synagogen in brand gestoken, winkels en bedrijven vernield. Eenzelfde lot treft Joodse huizen, scholen, ziekenhuizen en begraafplaatsen. Vierhonderd Joden worden vermoord of tot zelfmoord gedreven. Martin Gilbert verhaalt over deze dramatische nacht en analyseert de gevolgen. Want een van de dingen die deze nacht pijnlijk duidelijk worden, is dat de bevolking in nazi-Duitsland zich niet of nauwelijks verzet tegen openbaar geweld tegen de Joden.

Sir Martin Gilbert (1936) is een Britse historicus, die als professor aan het befaamde Oxford meer dan tachtig boeken heeft geschreven. Hij is gespecialiseerd in de holocaust en de Joodse geschiedenis. Gilbert is internationaal vooral bekend als de officiële biograaf van Sir Winston Churchill.

‘Martin Gilbert laat (…) zien dat de georganiseerde chaos van Kristallnacht de eerste stap was naar de genocide. Hoewel de gebeurtenissen zich lang geleden afspeelden, blijft zijn waarschuwing zeer relevant.’ – ‘The Guardian’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401903868 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Voorspel van de vernietiging 1938-1945

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

21-10-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kristallnacht” te beoordelen