Adolf Hitlers nationaalsocialisme – nieuwe uitgave

Van ideologie tot massamoord
Auteur: Luc Vanhixe | Uitgever: Mijnbestseller.nl

39,50

In zijn beruchte boek Mein Kampf zette Adolf Hitler de principes van het nationaalsocialisme of kortweg het nazisme uiteen. Maar de toekomstige Führer van nazi-Duitsland werkte zijn wereldbeschouwing ook verder uit in een onbekend Zweites Buch, dat nooit verscheen in een Nederlandstalige vertaling.

De studie van deze bronnen en de omzetting in de praktijk ervan in nazi-Duitsland toont duidelijk aan dat het nazisme veel meer omvatte dan de volkerenmoord op de Joden of het voeren van oorlog om meer Lebensraum voor het Duitse volk te veroveren. Adolf Hitler had een duidelijke mening over alle aspecten van en problemen in de samenleving. Veel van deze pijnpunten zijn nu nog of terug brandend actueel. De oplossingen die de nazi’s tijdens het interbellum formuleerden steken ook nu nog geregeld opnieuw de kop op. En wie de geschiedenis niet kent is gedoemd om ze te herhalen.

Bovendien levert de studie van het nationaalsocialisme een onverwachte bonus op. Het wordt immers duidelijk hoe een land, dat na de Grote Oorlog op sterven na dood was, op korte tijd terug kon uitgroeien tot een militaire supermacht. En dat verhaal is allesbehalve populair bij een aantal overwinnaars van WOII.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403658865 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van ideologie tot massamoord

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

503

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Adolf Hitlers nationaalsocialisme – nieuwe uitgave” te beoordelen