Hitlers handlangers

Auteur: | Uitgever: De Lantaarn B.V.

14,99

Mei 1945: Duitsland is verslagen, Hitler heeft zelfmoord gepleegd en Duitsland en grote delen van Europa liggen in puin. Er zijn miljoenen doden te betreuren en nog eens miljoenen mensen zwerven ontheemd door Europa, op weg naar huis of wat daarvan nog over is. In die complete chaos starten in Duitsland zo’n twee miljoen (!) geallieerde soldaten de grootste zoektocht die ooit in de geschiedenis is gehouden… Zij zijn namelijk op zoek naar Hitlers belangrijkste medewerkers, de mannen die de knoppen bedienden van wat eens Hitlers ‘Duizendjarige Rijk’ was. Zij waren het die samen met Hitler verantwoordelijk waren voor zoveel onbeschrijfelijk leed en ellende en daarbij de wereld in een vreselijke oorlog hebben gestort. Langzaam maar zeker worden ze een voor een opgespoord en gearresteerd. Sommigen hebben zelfmoord gepleegd, maar de meesten vallen levend in handen van de geallieerden.

In dit boek worden de navolgende handlangers van Hitler beschreven: Joseph Goebbels, de duivelse minister van propaganda en volksvoorlichting; Martin Bormann, intrigant en almachtige baas van de Nazi-partij; Hermann Goering, Rijksmaarschalk en opperbevelhebber van de Luftwaffe; Rudolf Hess, Hitlers mysterieuze plaatsvervanger; Heinrich Himmler, chef van de beruchte SS, Gestapo, de Duitse politie en heerser over de concentratie- en vernietigingskampen; Albert Speer, Hitlers favoriete architect, bouwer van het nieuwe Berlijn en later dictator van de Duitse oorlogseconomie; Baldur von Schirach, de grote verleider van de Duitse jeugd en baas van de Hitlerjugend; Joachim von Ribbentrop, de arrogante minister van Buitenlandse Zaken; Alfred Rosenberg, de warrige maar gevaarlijke Nazi-_ losoof en minister van de bezette Oostelijke gebieden; en tenslotte Eva Braun, Hitlers naïeve maîtresse die op 30 april 1945 samen met hem zelfmoord pleegde.

Hitlers Handlangers is een rijk gedocumenteerd en met unieke foto’s geïllustreerd boek dat een onthullend en onthutsend beeld geeft van de opkomst en de ondergang van Hitlers belangrijkste satrapen. Dr. H. van Capelle en Dr. A.P. van de Bovenkamp zijn auteurs van talrijke artikelen en boeken op het gebied van het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog. Zo schreven zij o.a. de bestseller ‘Berghof, Hitlers verborgen machtscentrum’ en produceerden de succesvolle en in diverse landen uitgezonden 4-delige televisiedocumentaire ‘Het Adelaarsnest’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461883735 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hitlers handlangers” te beoordelen