Het Oostindisch kampsyndroom

Auteur: Rudy Kousbroek | Uitgever: Olympus

29,99

Dit boek, over de koloniale mentaliteit, de Japanse bezetting en de verwerking van het verlies van Nederlands-Indië, is het kritische hoofdwerk van een van de grootste essayisten uit de Nederlandse literatuur.

Het ‘Oostindisch kampsyndroom’ is het magnum opus van Rudy Kousbroek. Aan de hand van haarscherpe jeugdherinneringen en bestaande literatuur analyseerde hij zowel de verhoudingen in koloniaal Indië als de omstreden werkelijkheid van de interneringskampen, waarmee hij de verhitte discussie voorgoed bepaalde. Kousbroek schrijft over de Nederlanders in Indië vóór, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Trots en schaamte, verdriet en verlangen spreken uit deze bladzijden, waarin niet alleen veel vergeten zaken, maar ook dingen die nog steeds worden verzwegen met dezelfde openhartigheid worden onderzocht.

Trouw
Recensie

‘Inmiddels geven de teksten [van Rudy Kousbroek] een fris zicht op de soms wat stroperige meningen en historische discussies van de jaren tachtig – daarbij geholpen door Kousbroeks persoonlijke en soms amusante schrijfstijl. En [hij] biedt ook voor lezers die die discussies niet bewust hebben meegemaakt een breed, internationaal georiënteerd overzicht.’ – Joke de Wolf, Trouw Letter en Geest

Vrij Nederland
Recensie

‘Deze bundeling is niet alleen vanwege de omvang monumentaal te noemen. Het is een indrukwekkend en meeslepend boek met prachtige polemische en melancholische passages.’ – Jaap van Heerden in Vrij Nederland .

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046703984 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

576

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

02-03-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

7

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Het Oostindisch kampsyndroom” te beoordelen