Vergeten kinderen

Kroniek van een kindertransport vanuit Reeuwijk naar Drenthe tijdens de Tweede Wereldoorlog, 19 maart - 23 juni 1945
Auteur: Jessica A. Verhagen | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

17,95

Vlak na de hongerwinter, op een koude maandagochtend in maart 1945, verzamelen zich ouders en kinderen op de loswal in Waddinxveen. De kinderen zijn ondervoed, ze gaan per schip naar Drenthe om aan te sterken. Men weet niet voor hoe lang. Ook de pleeggezinnen zijn onbekend. Maar men vertrouwt op de dominee en de nood is hoog. Oorlogsvluchtelingen in eigen land.
In 2016 vond de auteur, kleindochter van dominee Warmenhoven het reisdagboek uit 1945. In dit dagboek beschreef hij dit transport, waarvan hij de hoofdleider was. Dit boek bevat een reconstructie van deze reis en is vertelt vanuit de kinderen die deel uitmaakten van deze tocht. De verhalen van de ‘kindjes’ van toen zijn aangrijpend, persoonlijk en geven een indringend beeld van wat het is om kind te zijn in oorlog.
In dit boek ook het verhaal van alle stille helden die hebben meegewerkt aan dit kindertransport en de kindjes liefdevol hebben opgevangen in hun eigen gezin en huis.
De persoonlijke interviews van de kindjes van de tocht, samen met het reisverslag en foto’s uit die tijd, maken dit een uniek boek, over kinderen in de oorlog. Het is maatschappelijk relevant omdat er nu zovele kinderen uit oorlogsgebieden hun toevlucht zoeken in Nederland. Dit boek geeft een uniek kijkje in een aangrijpend deel van de Nederlandse geschiedenis, die we gezamenlijk bijna zijn vergeten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463382113 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kroniek van een kindertransport vanuit Reeuwijk naar Drenthe tijdens de Tweede Wereldoorlog, 19 maart – 23 juni 1945

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

166

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-04-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vergeten kinderen” te beoordelen