De lange Tweede Wereldoorlog

Nederland 1940-1949
Auteur: Peter Romijn | Uitgever: Uitgeverij Balans

23,99

Een opmerkelijk en overtuigend overzichtswerk over ‘onze lange Tweede Wereldoorlog’, die begon met de Duitse inval in mei 1940 en eindigde in 1949, met de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië. Als het in Nederland over de oorlog gaat, bedoelen we daarmee bijna altijd de Duitse bezetting. In zijn nieuwe en opmerkelijke overzichtswerk komt historicus Peter Romijn tot een ander inzicht: onze ‘lange Tweede Wereldoorlog’, die begon met de Duitse inval in mei 1940, eindigde pas in de laatste dagen van 1949, met de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië.

Van de kampen tot de kampongs: zowel de Nederlanders als de bevolking van de Indische Archipel hebben het hele decennium van de jaren veertig bezetting en repressie, genocide en oorlogsmisdrijven meegemaakt en hun lot was onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze waren afwisselend getuigen, daders en slachtoffers van mateloos geweld. In De lange Tweede Wereldoorlog laat Romijn even meeslepend als overtuigend zien waarom de oorlogen met Duitsland en in de koloniën onverbrekelijk met elkaar samenhangen.

Deze nieuwe visie is onmisbaar voor wie wil begrijpen wat dit uitzonderlijke decennium voor Nederland betekende – en ook nu nog betekent.

“[Peter Romijn] plaatst een aantal zaken fraai in context.” – De Groene Amsterdammer, Chris van der Heijden

“Een knap kort gehouden overzicht. Een zeer verrassende en overtuigende lezing. Een zeer welkom boek, dat een hele goede basis vormt voor de volgende vijfenzeventig jaar onderzoek naar Nederland in de Tweede Wereldoorlog.” – Geschiedenis magazine, Hans Blom

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463820851 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nederland 1940-1949

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De lange Tweede Wereldoorlog” te beoordelen