De Habsburgers

De opkomst en ondergang van een wereldmacht
Auteur: Martyn Rady | Uitgever: Spectrum

46,99

De complete geschiedenis van een van de machtigste dynastieën aller tijden

De Habsburgers is meeslepend, kleurrijk en aangrijpend, maar ook nauwkeurig, wetenschappelijk en gezaghebbend … Geschiedenis op een epische schaal!’ – Simon Sebag Montefiore

De geschiedenis van Europa is voor een groot deel bepaald door de leden van één eeuwenoud geslacht: het huis Habsburg. In De Habsburgers vertelt historicus Martyn Rady het epische verhaal van een bijna duizend jaar durende dynastie en de schepping – en ineenstorting – van een oppermachtig rijk.

Van een zeer bescheiden hertogdom groeide het huis Habsburg uit tot de belangrijkste heersende macht van Europa nadat in de vijftiende eeuw de heerschappij over het Heilige Roomse Rijk was verworven. Slechts enkele eeuwen later strekte het Habsburgse Rijk zich uit over een groot deel van Europa, van Hongarije tot Spanje, en delen van de Nieuwe Wereld en het Verre Oosten. De Habsburgers domineerden Centraal-Europa zelfs tot aan het begin van de twintigste eeuw.

Desondanks omschrijven historici de Habsburgers vaak als de heersers van een wankel en onsamenhangend keizerrijk. Rady bewijst het tegendeel en toont ons hoe de Habsburgers zichzelf beschouwden als beschermers van de Rooms-Katholieke Kerk, beschermheiligen van de wetenschap en bewakers van de vrede. Het resulteert in een complete geschiedenis van een bijzondere dynastie die Europa én de wereld voor altijd veranderde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000359899 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De opkomst en ondergang van een wereldmacht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

448

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

11-06-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

10

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De Habsburgers” te beoordelen

Andere suggesties…