Beethoven

Auteur: Jan Caeyers | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

40,99

In deze meesterlijke en uitstekend gedocumenteerde biografie besteedt Jan Caeyers ruim aandacht aan de historische context waarin Beethoven functioneerde en gaat helder in op diens muziek, die met de jaren complexer en eigenzinniger werd, maar belicht ook andere aspecten van Beethovens leven, waaronder zijn verhouding met de ‘onsterfelijke geliefde’ die als een rode draad door de biografie loopt.

Deze geactualiseerde editie kwam tot stand in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn, het epicentrum van de internationale Beethovenresearch. Het boek zal het label van de Beethoven Jubiläum Stiftung dragen en wordt zo de officiële Beethovenbiografie tijdens het Beethovenjaar 2020, 250 jaar na Beethovens geboorte. Hiermee wordt de biografie van Jan Caeyers erkend als het meest complete werk over Beethoven.

Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde en werkte vele jaren in Wenen, en specialiseerde zich in de achttiende- en vroegnegentiende-eeuwse muziek. Met het door hem opgerichte Beethovenorkest Le Concert Olympique treedt hij op op in de belangrijkste concertzalen van Europa. Daarnaast is hij gastdirigent bij diverse orkesten en operahuizen. Hij doceert aan de Universiteit van Leuven en wordt beschouwd als een van de grootste Beethovenspecialisten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403174501 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

10

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Beethoven” te beoordelen