Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw

Auteur: Katie Heyning | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

14,95

In Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw worden bijna vergeten meesters, die in hun tijd wel degelijk aanzien genoten, weer enige bekendheid gegeven.

Net als elders in de Republiek waren schilderijen in zeeland rond 1650 buitengewoon populair. Tot nu toe is hier echter weinig onderzoek naar gedaan. Hoeveel prenten, tekeningen en schilderijen bezaten de Zeeuwse inwoners eigenlijk? Welke onderwerpen waren hier populair en in welke ruimten hingen ze? Domineerde de Hollandse en Brabantse schilders de Zeeuwse markt of kocht men schilderijen lokaal en ging het vooral om werk van Zeeuwse meesters? En wie waren die Zeeuwse meesters dan?

Het aantal schilderijen dat in de zeventiende eeuw gemaakt werd, was enorm. In de grote musea zijn hiervan alleen de mooist en beste voorbeelden te zien. Een goed beeld van wat er bij de burgerij thuis aan de muren hing, kan men daar niet krijgen. De tentoonstelling met werken uit de Goedaert Collectie in het Stadhuismuseum Zierikzee helpt dit beeld te corrigeren en bijna vergeten Zeeuwse meesters, die in hun tijd wel degelijk aanzien genoten, weer enige bekendheid te geve

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462582644 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw” te beoordelen