Zeerovers

Auteur: Alberto Vázquez-Figueroa | Uitgever: GigaBoek

22,95

In het piratengenre neemt ‘Zeerovers’ van Alberto Vázquez-Figueroa een geheel eigen plaats in. Ga met hem en de gevreesde piraat Jacaré Jack op avontuur in de Caraïben!

Alberto Vázquez-Figueroa (1936, Tenerife) is een multi-talent. Hij schreef tientallen (avonturen)romans, waarvan er wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Begonnen als leraar onderwater- en duiktechnieken op de school van de legendarische oceanoloog Jacques Cousteau, ontwikkelde Alberto zich tot oorlogscorrespondent voor de Spaansae tv in woelige landen als Bolivia, de Dominicaanse Republiek en Guatemala. Veel boeken zijn met succes verfilmd; van enkele rolprenten stond Alberto zelf aan de basis als regisseur. Daarnaast timmert de schrijver aan de weg als uitvinder. Zo ontwikkelde hij een ontziltingstechniek die op druk is gebaseerd. Nog steeds is hij directeur van de fabriek die deze methode op de markt brengt.

Eén van de bekendste titels van Vázquez-Figueroa is ‘Piratas’, een avonturenroman die verscheen in 1996. Dit meesterwerk is een geromantiseerde geschiedenis van de piraterij in de 17e eeuw in het Caribisch gebied, waar de omringende landen en eilanden het wellicht tot het mooiste en interessantste deel van de wereld maken.

De Nederlandse vertaling is van Piet Klaver, die als stuurman op de grote vaart de Caribische Zee van haver tot gort leerde kennen en daarmee bij uitstek geschikt is ‘Piratas’ in het Nederlands te verwoorden.

Het verhaal.

Twee eeuwen na de ontdekking van Amerika bruist het in de Caribische Zee van actie waarin de Spaanse galjoenen blootstaan aan aanvallen van Britse piraten en kapers en meedogenloze gevechten in open zee. In dit onrustige toneel, geteisterd door gevaren, ziet een jonge Spanjool, zoon van een parelduiker, zich meegesleurd door de wisselvallige omstandigheden tot hij terechtkomt op het schip van de gevreesde piraat Jacaré Jack.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789085484998 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Zeerovers” als eerste: