Witte Eskimo

De onverschrokken reis van Knud Rasmussen naar het hart van de Noordpool
Auteur: Stephen R. Bown | Uitgever: Uitgeversmaatschappij Ad. Donker B.V.

35,50

De eerste volledige biografie van Knud Rasmussen, de ontdekkingsreiziger en etnograaf die de cultuur, de taal en het leven van de Inuit in het Noordpoolgebied in kaart bracht.

De Deense ‘Groenlander’ staat niet alleen bekend voor zijn legendarische moed, zijn goedlachse avontuurlijke aard en zijn meesterlijke pen, maar ook voor zijn onschatbare verzameling en studie van liederen, legenden en mythische verhalen van de Inuit. Rasmussen voelde zich even comfortabel in een pak van berenpels op het poolijs onder het noorderlicht als in een smoking in de Kopenhaagse opera.

In tegenstelling tot andere poolreizigers reisde hij altijd in klein gezelschap – enkele Inuit -, zonder al te veel materieel en voorraden, en leefde hij van de jacht en van wat het land hem onderweg bood. De Vijfde Thule-expeditie was ongetwijfeld het hoogtepunt in zijn carrière. Drie jaar was hij onderweg van Groenland tot Alaska. Met de inzichten van deze hondensledetocht – zo’n dertigduizend kilometer over land – leverde hij het bewijs van de gemeenschappelijke oorsprong van alle inheemse volkeren in de Arctis.

Wie van avontuur, ongerepte verre culturen en tijdloze legenden houdt, komt in deze aangrijpende
biografie over Knud Rasmussen ruimschoots aan z’n trekken.

Stephen R. Bown is geschiedschrijver en schreef alom gewaardeerde en bekroonde boeken over de geschiedenis van ontdekkingsreizen en wetenschap, zoals o.a. Scheurbuik, Ad. Donker, 2004 en De laatste Viking, Het leven van Roald Amundsen, Ad. Donker, 2014. Bown woont met zijn vrouw en twee kinderen nabij Banff in de Canadese Rocky Mountains.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061007173 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De onverschrokken reis van Knud Rasmussen naar het hart van de Noordpool

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-07-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Witte Eskimo” te beoordelen