Erebus

Het verhaal van een schip
Auteur: Michael Palin | Uitgever: Spectrum

30,99

Michael Palin brengt een van de grootste reisverhalen tot leven

In 1845 vertrekt HMS Erebus, het vlaggenschip van twee van de belangrijkste maritieme expedities uit de Britse geschiedenis. Het schip verdwijnt van de kaart en wordt 170 jaar later pas gevonden, op de bodem van de oceaan bij Noord-Canada.

In Erebus brengt de wereldberoemde Michael Palin de wereld en reizen van het schip tot leven. Hij volgt de verweven carrières van twee mannen. James Clark Ross bracht veel van de Antarctische kustlijn in kaart en hield toezicht op enkele van de vroegste wetenschappelijke experimenten die daar werden uitgevoerd. En de getroebleerdere marineofficier en ontdekkingsreiziger Sir John Franklin. Hij commandeerde op zijn zestigste en na een veelbewogen carrière het schip op zijn laatste reis.

Om dit verhaal te vertellen, reisde Michael Palin de hele wereld over – van Tasmanië en de Falklandeilanden tot de Canadese Arctische Eilanden – op zoek naar lokale informatie en om te ervaren hoe het is om op hetzelfde terrein en onder dezelfde omstandigheden te leven als de bemanning deed. Het resultaat is een meeslepend en episch reisverslag, geschreven door een virtuoos reiziger en verhalenverteller.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000359325 Categorieën: , , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een schip

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

1 beoordeling voor Erebus

  1. 5 van 5

    Eric Hoff

    Ik vond dit een van de mooiste boeken die ik sinds jaren heb gelezen. Een verhaal dat ik niet kende, maar op de radio toevallig over hoorde. Een heerlijk leesboek over een geweldig avontuur.


Een beoordeling toevoegen