Romeins Verkeer

Weggebruik en verkeersdrukte in het Romeinse Rijk
Auteur: Cornelis van Tilburg | Uitgever: Primavera Pers

19,90

Overal in het vroegere Romeinse Rijk dat zich uitstrekte van Schotland tot de Sahara, en van Portugal tot de Syrische woestijn, zijn Romeinse wegen in het landschap herkenbaar en soms nog volop als weg in gebruik. Bij de aanleg van dit immense wegennet werden door de Romeinse landmeters en ingenieurs opmerkelijke prestaties geleverd die nog altijd bewondering afdwingen. Ook veel stadsplattegronden dragen nog de sporen van het Romeinse verleden van die steden.
Wat voor verkeer bevolkte deze wegen en straten in de Romeinse wereld? Voetgangers, lastdieren en allerlei wagens met trekdieren, dat laat zich raden. Maar waren het wegennet en de stratenplannen berekend op het verkeer, was het druk, of ook wel té druk, met opstoppingen en files. Probeerde men het verkeer in goede banen te leiden, met gebruikmaking van verkeersregels? Of zijn regels en verkeerscirculatieplannen louter een moderne verworvenheid?
Romeins verkeer presenteert de wegen en straten en de verkeersdeelnemers. Bekende Romeinse steden als Xanten, Trier, Rome en Pompeji komen daarbij op een onvermoede manier tot leven. En de jammerklachten van bewoners van de grote stad over de soms extreme drukte geven een schok van herkenning.

Cornelis van Tilburg is verbonden aan de Universiteit Leiden, vakgroep ..

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059972780 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Weggebruik en verkeersdrukte in het Romeinse Rijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-12-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Romeins Verkeer” te beoordelen