Ambiorix

Oorlog tegen Caesar
Auteur: Pieter Craenen | Uitgever: Brave New Books

25,60

De historische roman ‘Ambiorix – Oorlog tegen Caesar’ brengt op een verrassende manier het verhaal van de mythische koning van de Eburonen ten tijde van de Romeinse inval in onze contreien. Je wordt meegesleurd op een boeiende tocht doorheen de jaren van de Gallische oorlog, vanop de eerste rij maak je alles mee van de slag aan de Sabis tot de hinderlaag bij Atuatuca. Gebaseerd op de geschriften van Julius Caesar en met bijzonder veel aandacht voor de historische authenticiteit is het boek een aanrader voor elke liefhebber van onze Keltische geschiedenis.

Achter in het boek kom je in enkele vlot geschreven essays meer te weten over Caesars legioenen en wordt een nieuwe en verrassende theorie onthuld over waar we vandaag de Sabis, Atuatuca en enkele andere mysterieuze plaatsen uit Caesars verslag mogelijk kunnen terugvinden. Met een GPS-vriendelijke tour langs de locaties uit dit boek, en enkele verduidelijkende kaarten en schetsen.

Pieter Craenen (°1966) is een voormalig infanterieofficier met een zwak voor onze West-Europese geschiedenis. Hij schrijft historische romans over de meest intrigerende maar soms weinig gekende episodes van ons verleden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402127294 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Oorlog tegen Caesar

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-01-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ambiorix” te beoordelen