Otto von Bismarck, biografie van de ijzeren kanselier

Auteur: Sam Van Clemen | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Van 1862 tot 1890, dus bijna dertig jaar lang, was Otto von Bismarck de absolute toppoliticus van Pruisen en van het eengemaakte Duitsland. Zelden is de loop van de geschiedenis zo bepaald door één enkele persoon als door de legendarische IJzeren Kanselier.

Het waren decennia waarin zowat alles veranderde. Toen Otto von Bismarck (1815-1898) op het politieke toneel verscheen, heersten in Duitsland de biedermeierperiode. In Europa was de restauratie doorgevoerd tijdens het Congres van Wenen. Toen hij vertrok, was Duitsland een vooraanstaande industriële natie, die echter snel de weg zou inslaan naar de Eerste Wereldoorlog.

Deze biografie beschrijft Bismarcks formidabele opgang, zijn politieke successen en mindere momenten als kanselier, zijn persoonlijke leven, zijn uiteindelijke terugtreden en zijn laatste levensjaren. Het boek wordt afgerond met een blik op de Bismarckverering en -geschiedschrijving sindsdien. Ook wordt een balans opgemaakt. Zo brengt dit boek een belangrijk stuk geschiedenis in beeld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464628111 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Otto von Bismarck, biografie van de ijzeren kanselier” te beoordelen